Bra oppmøte på teknisk kontroll

Bra oppmøte på teknisk kontroll

Publisert av Ronny Pedersen den 08.08.23.

Statens Vegvesen avholdt lørdag 4. mai 2019, teknisk kontroll på bobil og campingvogn på Husum Trafikkstasjon. Dette ble gjort i samarbeid med Elsikkerhet Norge, Jømna Caravanverksted og deler AS, Elverum Caravansenter AS, NBCC avd. Østerdalen og NBCC avd. Hamar og omegn.

Bobilene ble kjørt utenom kontrollhallen, da det kjøretekniske på dem er omfattet av EU-kontroll ordningen. Bodelen ble sjekket på vanlig måte.

Statens Vegvesen sjekket det kjøretekniske som bremser, lys, hjul osv. Jømna Caravanverksted og deler AS og Elverum Caravansenter AS utførte gass og fuktsjekk og El-sikkerhet Norge sjekket 230v og 12v anlegg. NBCC avdelingene stod for køordning, servering og dokumentasjon. Vår avdeling hjalp hovedsaklig til med køordning og utfylling av kontrollskjemaer.

Det ble sjekket 40 campingvogner. På disse, var det som vanlig en del bremsefeil. En vogn manglet sikkerhetswire.

Det ble sjekket 26 bobiler. Her var det ett par små gasslekkasjer. Det var også en som manglet avdekning og strekkavlaster på baksiden av strøminntaket, slik at det var nok å stikke hånda inn i kjøkkenskapet for å komme borti strømførende deler og få støt.

I tillegg var det også mange gamle gasslanger på både campingvogner og bobiler, som ble anbefalt byttet i nærmeste framtid og også snarest. 
Noen nye medlemmer ble vervet denne dagen.

Ronny Pedersen, Leder trafikksikkerhetskomiteen